Archief

Sinterklaasfeest 2018

Op zaterdag 1 december 2018 was het Sinterklaasfeest voor verstandelijk beperkten. Dit jaar werd het feest gehouden op een nieuwe locatie namelijk in de aula van Calvijn Groene Hart in Barendrecht.

Vanaf 13.30 uur konden de deelnemers aan het feest binnenlopen in de aula. Daar verzorgde DJ Hansie de muziek. Er was ook een tekenwedstijd en iedereen die dat wilde kon een tekening inleveren die werd opgehangen.

Om 14.00 uur kwam de Pietenband (Hooi en Stro kapel) langs en heeft de boel flink opgezweept met hun aanstekelijke muziek. Iedereen was enthousiast en danste mee. 

Sinterklaas werd om 15.00 uur met een brandweerwagen gebracht. Hij kwam al vegend binnenlopen met een bezem in de hand, hij dacht dat hij kwam schoonmaken. Dat vonden men allemaal maar raar, er werd hard gelachen door iedereen.

De vertrouwde Sinterklaasstoel stond al klaar op het podium. Er werden Sinterklaasliedjes gezonden en een polonaise gelopen waaraan ook Sinterklaas en de Zwarte Pieten deelnamen. De mooiste tekeningen van de tekenwedstrijd werden uitgekozen door de Paniek Piet. De winnaars hebben een tegoedbon gekregen. Marcel Schultz en  Rinke Brouwer mochten bij Sinterklaas komen om over zichzelf te vertellen.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest !

De foto's van het Sinterklaasfeest kunnen jullie vinden op onze fotopagina.

 

Uitje 14 april 2018

Zaterdag 14 april 2018 was het zover....gezellig met z'n allen erop uit.

Vanaf 8.30 was het verzamelen aan de Havenkade en om 9.00 uur vertrokken we met de bus naar Gouda. In Gouda hebben we eerst een stukje gewandeld naar de stroopwafelbakkerij van Vliet, wat een leuk stadje is Gouda! Aangekomen bij de stroopwafelbakkerij werd de groep in tweeën gesplitst. 
De eerste groep ging de stroopwafelworkshop volgen, daarbij werd eerst de geschiedenis van de stroopwafel verteld en daarna kon iedereen een stroopwafel maken. De andere groep dronk eerst een kopje koffie of thee met een overheerlijk stroopwafelgebakje. Hierna werd er gewisseld.

Na het bezoek aan Gouda zijn we met de bus naar de Theetuin in Ridderkerk gereden waar we na het nuttigen van een lekkere lunch met z'n allen zijn gaan bowlen. De een nog fanatieker als de ander. Gejuich en gelach klonk doorlopend en iedereen had het naar zijn zin. 
Na deze leerzame en actieve dag hebben we de dag buiten op het terras afgesloten met een drankje waarna iedereen moe maar voldaan weer naar huis ging.
De foto's van dit uitje kunnen jullie vinden op onze fotopagina.

Workshop bonbons maken/ thema Valentijn

Op zaterdag 3 februari was het eindelijk zover...de Valentijn workshop bonbons maken !
In samenwerking met van Noppen chocoladeatelier heeft stichting AAVB een Valentijn workshop bonbons maken georganiseerd voor mensen met een beperking. Het was weer een gezellige ochtend met veel deelnemers en vrijwilligers. De ochtend werd gestart met koffie en thee en een uitleg van Frits van Noppen hoe de deelnemers en vrijwilligers alles moesten doen.
De workshop stond in het teken van Valentijn dus iedereen was druk in de weer met chocolade harten, rode harten, melkchoco harten, pure harten, gele harten, met of zonder versiering er was vanalles mogelijk .
De meest mooie creaties werden gemaakt, voor zichtzelf, voor begeleiding, voor vriendjes of vriendinnetjes en natuurlijk ook voor ouders. 
Het was een weer een geslaagde workshop ! Op naar de volgende keer !
Deze workshop is mede mogelijk gemaakt door van Noppen chocoladeatelier, de vrijwilligers van Stichting AAVB, de maatschappelijke stage leerlingen en ieder ander die zich belangeloos heeft ingezet om deze middag tot een succes te maken
De foto's van deze Valentijn workshop kunnen jullie vinden op onze fotopagina.

Sinterklaasfeest 2017

Eindelijk was het zaterdag 25 november......., het Sinterklaasfeest voor mensen met een verstandelijke beperking.
Evenals vorig jaar werd het Sinterklaasfeest gehouden in het theater bij Van der Valk,
Koningsplein 2 in Ridderkerk.

Alle bezoekers en vrijwilligers hadden er erg veel zin in !
Sommige bezoekers waren zenuwachtig, anderen stonden te springen en weer anderen zaten rustig af te wachten. Er was eerst een leuke entertainer "piet" die liet de hele zaal meedoen, daarna kwam de pietenband binnen voor een paar gezellige sinterklaasliedjes. Natuurlijk zong iedereen mee.
Alle bezoekers kregen in de pauze wat te drinken en een speculaaspop.
En toen was hij er.... Sinterklaas met nog veel meer pieten !
Nellie, Joyce en Teun werden bij Sinterklaas geroepen en maakten een praatje met Sinterklaas. Iedereen die het wilde mocht tekeningen komen brengen en Sinterklaas een handje geven.
Helaas moest Sinterklaas ook weer naar een ander feestje en is hij door alle bezoekers uitgezongen en uitgezwaaid.
Uiteraard was er voor allemaal een leuk en nuttig cadeautje.
De foto's van dit gezellige Sinterklaasfeest kunnen jullie vinden op onze fotopagina.
Onze speciale dank gaat uit naar iedereen die heeft meegeholpen om dit feest tot een succes te maken;
o.a. Het wijkideeteam centrum, van der Valk, fotograaf Roelie 't Jong, de vrijwilligers van Stichting AAVB, de maatschappelijke stage leerling en verder iedereen die hun medewerking hebben verleend.
Zonder hen was dit feest niet mogelijk geweest.

Muzikale speldag 14 oktober 2017

De muzikale speldag op zaterdag 14 oktober 2017 was weer een groot succes.  

Stichting AAVB heeft wederom samengewerkt met het Rode Kruis maar dit jaar ook met de Buurtsportcoach van Barendrecht. Een weloverwogen samenwerking wat deze dag tot een groot succes maakte.

Muziek, spel en bewegen Ook dit jaar was er weer veel te doen o.a. karaoke en dans maar ook veel spelletjes en andere activiteiten waaraan deelgenomen kan worden, zoals o.a. de Red Cross Quest van het Rode Kruis en diverse balspellen van en met de Buurtsportcoach. Bezoekers konden zich laten schminken en er was een ballonnenclown. Verschillende kraampjes met lekkernijen o.a. poffertjes en suikerspin en ijs maakten het geheel compleet. Er waren doorlopend muzikale activiteiten.
De foto's van deze muzikale speldag en van het fotohokje, vinden jullie op onze fotopagina.

Verwenmiddag 30 september 2017

Verwenmiddag Op zaterdag 30 september werd er een verwenmiddag georganiseerd door Stichting AAVB  voor dames met een verstandelijke beperking. Gestart werd met een high limonade met allerlei lekkernijen, daarna gingen de deelneemster de verschillende stands langs. Het was een gezellige middag waarbij de deelneemsters, de vrijwilligers en de diverse professionals veel plezier aan hebben beleefd.
Belangeloze medewerking Een haarstyliste, nagelstyliste, schoonheidsspecialiste en masseuse werkten belangeloos mee en stonden de deelneemsters ter beschikking. De deelneemsters konden o.a. ook een armband en een zeepketting maken.
Diverse bedrijven hebben belangeloos hun medewerking verleend en materiaal en kennis ter beschikking gesteld. Dank aan alle vrijwilligers Deze workshop is medemogelijk gemaakt door de belangeloze inzet van meer dan 15 vrijwilligers. Zonder hen was deze verwenmiddag niet mogelijk geweest 

Een artistiek, leerzaam en gezellig uitje voor mensen met een verstandelijke beperking op zaterdag 10 juni 2017 naar boerderij de Boerinn te Kamerik.

Bij boerderij de Boerinn is van alles te beleven, te leren en te ondernemen. Er zijn zowel buiten als binnen activiteiten en je kan er heerlijk eten en drinken. Dit alles is zeker waar !
We werden op deze zonovergoten dag ontvangen bij boerderij "de Boerinn" met koffie, thee en limonade en
een heerlijke boerencake.
Terwijl iedereen zat te smikkelen en smullen werden er twee groepen gemaakt. De ene groep ging eerst schilderen en de andere groep ging naar de kaasmakerij. Na de lunch werd er gewisseld zodat iedereen overal aan mee kon doen.
Met een overheerlijke boerenlunch, met lekkere broodjes, een warme snack, verse streekproducten zoals kaas, vleeswaren en zelfgemaakte jam en fruit werd het middagdeel ingeluid. 
Om 15.30 waren zowel het schilderen als het kaasmaken afgelopen en hebben we met z'n allen de dag
afgesloten met een koel drankje.
Tussen de activiteiten door hebben we natuurlijk ook nog een kijkje genomen bij de boerderijdieren.
Het was een fantastische dag !
De foto's van dit uitje vinden jullie op onze fotopagina.

Avond4daagse Ridderkerk, van 29 mei t/m 1 juni 2017 hebben we meegelopen.
Foto's hiervan vinden jullie op onze fotopagina.

Kermis 25 april 2017
Het was dinsdag 25 april anderhalf uur lang genieten voor mensen met een beperking op de kermis in Barendrecht. 
Er waren veel bezoekers afgekomen op deze speciale kermis. De kermisexploitanten verleenden weer hun medewerking. De bezoekers kregen Churros en een suikerspin en IJssalon Hemels heeft het ijs gesponsord.
Het was een gezellige drukte met alleen maar lachende gezichten.
Er staat een heel leuk stukje met een aantal foto's in de Schakel Barendrecht van 25 april.
Klik hier voor de link.
Vrijwilligers van Stichting AAVB waren aanwezig om iedereen te helpen met in- en uitstappen of als begeleiding in de diverse opengestelde attracties en natuurlijk werd er door de vrijwilligers ook een gezellig praatje gemaakt met de bezoekers.
Deze kermis wordt mede mogelijk gemaakt door de kermisexploitanten,
de vrijwilligers van Stichting AAVB en IJssalon Hemels.

Op 25 maart 2017 was er in Sporthal "de Fakkel" Ridderkerk een Muziekfeest voor verstandelijk beperkten. Dit werd georganiseerd door Hollande Maatjes.

 

De foto's van het Winterfeest bij V.V. Rijsoord op 25 februari 2017 staan inmiddels op onze fotopagina. 

 

Workshop bonbons maken een groot succes !

Smikkelen en smullen van eigen gemaakte bonbons

Stichting AAVB en chocoladeatelier van Noppen
Op zaterdag 28 januari was de workshop bonbons maken georganiseerd door Stichting AAVB in samenwerking met Chocoladeatelier van Noppen en het Rode Kruis voor mensen met een verstandelijke beperking.

Speciaal programma
Speciaal voor deze groep deelnemers heeft van Noppen een programma ontwikkeld zodat ook zij een workshop bonbons maken kunnen volgen. In begrijpelijke taal werd er eerst, onder het genot van een kopje koffie, een film vertoond over waar de ingrediënten vandaan komen en waar chocolade van gemaakt wordt.
Vervolgens konden de deelnemers zelf bonbons maken. Door de diverse kleuren chocolade en het versieren van de bonbons was de verleiding groot om niet al een hapje te nemen. Als een deelnemer alle bonbons klaar had konden ze deze in een mooi cadeaudoosje verpakken. 

Lekkernijen
Met doosjes vol eigen gemaakte bonbons gingen de deelnemers weer naar huis.
Natuurlijk niet om uit te delen maar om zelf op te snoepen.

Wanneer zal de volgende workshop bonbons maken zijn ? Er werd nu al naar gevraagd.

De foto's van deze gezellige workshop bonbons maken vinden jullie op onze fotopagina.

 

Workshop kerstkrans maken voor verstandelijk beperkten op 14 december 2017

De workshop was een zeer groot succes.

Onder het genot van een kopje koffie, thee, limonade en een kerstkoek, hebben de deelnemers hun uiterste best gedaan om een mooie kerstkrans te maken. Er was veel mos en (kerst)groen om de krans mee te bekleden waarna de deelnemers met decoreren konden beginnen. Ze konden kiezen uit kerstballen, paddenstoelen, slingers, dennenappels, appeltjes, kerstklokjes en nog veel meer decoratiemateriaal.
Uiteindelijk zijn alle deelnemers ook nog met hun zelfgemaakte kerstkrans op de foto gegaan.

Alle deelnemers hebben een mooie kerstkrans mee naar huis genomen.

Deze workshop is mede mogelijk gemaakt door PG Bolnes, stichting Fonobori en de vele vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet om deze avond tot een succes te maken.

Volgend jaar weer zo'n leuke kerstworkshop ?

De foto's van deze avond kunnen jullie vinden op onze fotopagina.

 

Het Sinterklaasfeest voor verstandelijk beperkten op 19 november 2016.
De druk bezochte feestmiddag bij van der Valk in het theater aan het Koningsplein in Ridderkerk was een groot succes. Eerst was er een optreden van een pietengoochelaar en als hoogtepunt het bezoek van Sinterklaas met zijn pieten en een heel veel muziekpieten. Sinterklaas kreeg mooie tekeningen en er werden liedjes voor hem gezongen door de bezoekers.
Vrijwilligers en maatschappelijke stage
Alle vrijwilligers en maatschappelijke stage leerlingen, hebben hun best gedaan om alles goed te laten verlopen. Van alle kanten kwamen positieve berichten. Er werd door de vrijwilligers en stage leerlingen limonade en speculaaspoppen uitgedeeld. De bezoekers hadden het prima naar hun zin.
Iedereen bedankt
Speciale dank voor van der Valk, Gert en Elli van der Graaf, de vrijwilligers van Stichting AAVB en maatschappelijke stage leerlingen. Zonder hen was dit feest niet mogelijke geweest.
De foto's van deze middag kunnen jullie vinden op onze fotopagina.


Muzikale speldag 8 oktober 2016
Op zaterdag 8 oktober was het weer zover, spelletjesdag in Aksent, Bachlaan 12 in Barendrecht ! Dit jaar was het een muzikale speldag !

Het Rode Kruis afdeling Rotterdam-Barendrecht-Ridderkerk organiseerde evenals voorgaande jaren weer een gezellige activiteitendag in Aksent Barendrecht voor mensen met een beperking uit Barendrecht en Ridderkerk en omgeving. Dat gebeurde in samenwerking met Stichting Artistieke activiteiten voor verstandelijk beperkten. 
De activiteiten begonnen om 11.00 en duurden tot 16.30 
Dit jaar was er veel muziek, dans en natuurlijk karaoke. Er waren diverse balspelen, blikwerpen, sjoelen (met prijsjes), eendje hengelen (en dat blijkt moeilijker dan gedacht), een springkussen en een knutsel- en kleurkraam. Men kon zich laten schminken als vlinder of bloem en nog veel meer.

Bij de EHBO-stand kon je voor de grap een leuke pleister of een verbandje met nepbloed halen. Wat vonden de bezoekers dat leuk. "Au au ...... ik ben tegen de muur gelopen" (zei een grijnzende bezoeker) en vol trots liet hij zijn armen met verband en nepbloed zien.

De Red Cross Quest van het Rode Kruis was een leuke en leerzame zoektocht op het gebied van veiligheid en eerste hulp bij ongelukken. Zo werd er onder andere ook de stabiele zijligging geoefend door enkele bezoekers.

Wat was de ballonnenclown fantastisch. Hij maakte bloemen met lieveheersbeestjes, dieren zoals een aap en flamingo en ook een Mignon maakte hij met gemak. 

De poffertjeskraam deed goede zaken en bij de suikerspin stonden ze ook in de rij voor zo'n zoete lekkernij. Als afsluiting een lekker ijsje.

Het was een geslaagde en gezellige dag. Op naar volgend jaar !

De foto's staan op onze fotopagina.

LOGO RODE KRUIS